Nu de dagen korter, kouder en natter worden, breng je veel meer tijd bij je thuis door. Om de winterblues tegen te gaan, is het belangrijk om je zo goed mogelijk in je vel te voelen. Door het bij je thuis gezellig te maken, zorg je er voor dat je graag thuis komt en thuis bent. Maak gerust gebruik van deze koude maanden met hun korte dagen om thuis gezellig te cocoonen en er te genieten van de tijd die je er met je partner of met je gezin kunt doorbrengen. Hier lees je hoe je het thuis extra gezellig kunt maken.

Sfeervolle decoratie

In de winter mag het altijd wat meer zijn wat decoratie betreft. Je hoeft dus zeker niet te wachten tot halverwege december om je kerstboom op te zetten als je daar vrolijk van wordt. Ook kerstlichtjes, kaarsjes en andere leuke ornamentjes kunnen je huis gezellig maken. Beperk je zeker niet tot je woonkamer. Door ook in je gang, toilet en keuken aan het versieren te gaan, baadt je hele huis in een mum van tijd in een gezellige kerst- of wintersfeer.

Aangename warmte

Wanneer het buiten koud wordt, is het eens zo fijn om het binnen aangenaam warm te hebben. Er kan niets op tegen de gezellige warmte van een knetterend haardvuur. Bovendien zijn een houtkachel of een gashaard inbouw in je woning niet alleen een warmtebron, maar ook een echte blikvanger voor je interieur. Het aangename geknetter zorgt ervoor dat je meteen kunt ontspannen, en de warmte die zo’n kachel of haard uitstraalt, verwarmt je tot in de kern van je lichaam. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de luchtkwaliteit in je woning. Een moderne houtkachel is voorzien van alle moderne technieken waardoor fijnstof en een slechte luchtkwaliteit tot het verleden horen.

Stijlvol interieur

Door je interieur helemaal naar jouw smaak in te richten, is het altijd fijn thuiskomen. Durf dus zeker te investeren in stijlvolle en tegelijkertijd comfortabele zetels, multifunctionele tafels of een hip tapijt. Mag het meer zijn dan dat? Overweeg dan zeker een inbouw gashaard. Deze eyecatcher laat elk interieur stralen. Je kunt kiezen tussen een open of een gesloten gashaard. Een gesloten gashaard werkt efficiënter dan een open haard, omdat de aangevoerde lucht in een rookkanaal opgewarmd wordt. Je kunt een ingebouwde gashaard gebruiken als hoofdverwarming, of als stijlvolle extra verwarming.

Vergeet je neus niet

Wat ook voor een groot deel de gezelligheid in je huis bepaalt, is de geur die je er ruikt. Die typische wintergeur kan van je kerstboom komen, of van de appeltaart met kaneel in je oven. Natuurlijk kun je ook geurkaarsen inschakelen of zelf infusies maken die je doorheen je huis verspreidt. De geur van kaneel, kruidnagel of rozemarijn brengen je gegarandeerd meteen in hemelse sferen.