Heb je interesse om je papier te laten stansen? Denk dan eens aan papier stansen. Papier stansen is het snijden van papier door een stansmachine. In tegenstelling tot ponsen blijft er geen materiaal achter. Bij het ponsen van papier ‘slaat’ de machine de vorm uit de mal met een grote stempel. Het stansen van papier wordt onder meer gebruikt voor de productie van visitekaartjes in grote aantallen, deurhangers voor hotels en openingen in presentatiemappen en ander drukwerk. Papier ponsen is mogelijk in vele vormen en soorten dankzij geavanceerde apparatuur.

Waarom je stansen zou moeten overwegen

Stansen is uniek omdat je hiermee gedetailleerde professionele ontwerpen kunt maken die je onderscheiden van andere merken. Veel mensen delen bijvoorbeeld visitekaartjes in traditionele vorm uit. Hoewel het gemakkelijk is om contactgegevens te delen, zijn ze ook gemakkelijk opzij te zetten. Stansvormen maken het gemakkelijk om productverpakkingen of visitekaartjes met een unieke vorm te maken, zodat je merk er niet hetzelfde uitziet als je concurrentie.

Interactieve verpakking

Een ander voordeel van stansen is dat je interactieve verpakkingen kunt maken die klanten graag willen aanraken. In plaats van informatie op de buitenkant van de product verpakking te vermelden, kunnen bedrijven uitklapbare tabbladen maken die informatie weergeven en ervoor zorgen dat potentiële klanten het product oppikken. Een ander voorbeeld is het hebben van een voedselverpakkingsdoos. Dat kan eenvoudig worden opgevouwen tot een standaard en maakt het gemakkelijker om de aanwijzingen erop te volgen en tegelijkertijd een gedenkwaardige gebruikerservaring met je merk te creëren.

Een gerenommeerd en ervaren bedrijf inschakelen

Stanspapier is een snellere manier dan snijden. Door optimaal gebruik te maken van het materiaal wordt ook afval en materiaalafval tot een minimum beperkt. Stansen is een goede manier om papier in de juiste vorm te verwerken. Of het nu gaat om kaarten in de vorm van een hart voor een bruiloft of een grote serie bijzondere folders voor je bedrijf. Naast papier kunnen ook diverse andere soorten materialen in een gewenste vorm gestanst worden. Hierbij moet je denken aan karton, diverse kunststoffen, rubber of bijvoorbeeld leer. Voor het stansen van papier, karton en het stansen van kunststof producten en voorwerpen is het raadzaam om een ​​ervaren, modern en gespecialiseerd stansbedrijf in te schakelen. Een ervaren en gerenommeerd bedrijf beschikt over een modern machinepark plus de expertise van mensen om ervoor te zorgen dat je producten snel, zorgvuldig, efficiënt en nauwkeurig tot op de millimeter nauwkeurig worden ontworpen.