Is je huidige woning aan vernieuwing toe? Of begin je helemaal met een propere lei en ga je voor een nieuwbouw? Of je nu graag zelf de handen uit de mouwen steekt, of de klus liever laat klaren door ervaren professionals…met kwalitatieve materialen ben je zeker van een goed resultaat. Door te starten met een solide basis aan betrouwbare bouwmaterialen, zorg je voor de juiste fundamenten voor een stevige en waterdichte woning. Hier lees je welke materialen er zeker niet mogen ontbreken op je winkellijstje.

Lijmen en kitten

Wanneer je gaat bouwen, moet je er rekening mee houden dat je muren en vloeren zich nog gaan “zetten”. Door temperatuurswisselingen, vochtigheid en andere factoren, kunnen de naden en voegen van je huis nog breder of smaller worden. Om ervoor te zorgen dat deze naden en voegen onder eender welke omstandigheden wel afgesloten blijven, moet je ze dicht kitten. Dat doe je met silicone. Silicone aanbrengen kun je gemakkelijk zelf doen als je zorgvuldig te werk gaat. Ben je niet zo’n handige Harry? Laat het dan over aan een klusjesman- of vrouw met meer ervaring. Voor elke soort van kit- en lijmwerk bestaat een aangepaste soort van silicone. Bij de meeste bouwtoepassingen kun je gebruikmaken van polymeer silicone. Wil je de silicone later nog overschilderen, dan kies je beter voor acrylaatsilicone. In vochtige ruimtes maak je dan weer beter gebruik van schimmelbestendige silicone.

Plafonds en wanden maken

Wanneer je een nieuw plafond wil steken of een extra muur wil plaatsen, is het handig om dit met Gyproc te doen. Zelf Gyproc plaatsen is niet vanzelfsprekend. Is het de eerste keer dat je met dit materiaal aan de slag gaat? Kies er dan voor om de Gyproc platen door een professional te laten zetten of om je te laten helpen door iemand met meer ervaring. Door samen te werken met een expert leer je snel hoe je de platen moet hanteren en afwerken. Bovendien bespaart het je veel tijd wanneer je dit niet helemaal zelf moet beginnen uitzoeken.

Voordelen van Gyproc

Voor het plaatsen van plafonds en muren, kun je ook gipsplaten gebruiken. Toch biedt het werken met Gyproc platen veel voordelen. Zo is Gyproc een duurzaam en kwalitatief materiaal. Dat wil zeggen dat het goed is voor het milieu, maar ook voor een stevige woning zorgt. Verder zijn Gyproc platen veel lichter dan gipsplaten. Hierdoor kun je er gemakkelijker mee werken en heb je ook minder mensen nodig om ze te tillen en te verplaatsen. Dat bespaart je een hoop geld, want werkuren bepalen vaak een groot deel van je (ver)bouwbudget.

Nadelen van Gyproc

Over het algemeen zijn Gyproc platen een perfect alternatief voor gipsplaten. Het enige nadeel is dat je moet opletten met wat je aan je muren of je plafond hangt, omdat te zware dingen voor beschadigingen kunnen zorgen. Door gebruik te maken van verstevigingsplanken los je dit euvel wel snel op.